Live Coverage || TripNote 10-year anniversary show @ Death Disco, 20/05/2023

  Το Σάββατο 20 Μαΐου οι Αθηναίοι TripNote γιόρτασαν τη δέκατη επέτειό τους, με καλεσμένους τους Kin Corruption και Detestment. Παρά το ότι η συναυλία είχε την ατυχία να συμπέσει με τις εθνικές εκλογές, το γεγονός δεν εμπόδισε τον κόσμο να έρθει στο πάρτυ στο Death Disco από νωρίς και να χορέψει με τις τρεις μπάντες.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Detestment. Είναι αλήθεια ότι ο ρόλος του opener πολύ συχνά τυχαίνει να είναι άχαρος, όμως τα πιτσιρίκια δε μασάνε από τέτοια. Ξεκίνησαν με τόνους attitude κι ανηλεή riffs, ξεσηκώνοντας τους κλασικούς γνωστούς αγνώστους crowdkillers οι οποίοι, χωρίς μπαλακλάβες αυτή τη φορά, έκαναν εκ νέου επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων. Το show αυτό ήταν επίσης το τελευταίο του μπασίστα, οπότε ο χαμός ήταν αρκετά αναμενόμενος.

Σειρά είχαν οι Kin Corruption. Αν και το hardcore σχήμα απείχε καιρό από τα συναυλιακά δρώμενα, η επιστροφή τους ήταν θριαμβευτική. Ξεπερνώντας το αρχικό άγχος, από το δεύτερο κομμάτι ολόκληρη η μπάντα κοπανιόταν, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά τόσο στην κλωτσοπατινάδα μπροστά όσο και στο τραγούδι επάνω στη σκηνή. Το σετλιστ βασιζόταν στο ντεμπούτο τους, "KCHC" (2021), ενώ δεν έλειψε ούτε η διασκευή στο "Lifer" των Lionheart. 

Είχε έρθει πια η ώρα για τους TripNote. Με το Death Disco αρκετά γεμάτο πια, όλοι περιμέναμε το μελωδικό τους hardcore να μας αποτελειώσει. Το σχήμα έκανε αναδρομή στη δισκογραφία του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα χρόνια της ύπαρξής τους. Η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη όσο το το κουαρτέτο έχυνε τα εσώψυχά του, τροφοδοτούμενο από τις αντιδράσεις του κοινού, καθιστώντας το παίξιμό του ακόμα πιο συναισθηματικό.

Στα μισά περίπου του σετ ανέβηκαν να τραγουδήσουν 5 καλεσμένοι, ο Αντρέας από Mammock ("Sour & Distressed"), ο Γιώργος από Skybinder ("Swan Song"), ο Γιάννης από Kin Corruption ("Long Desert Mile"), ο Σταύρος από Glance Of Medusa ("Geppetto's Bastard"), και φυσικά ο Jason Aly, ιδρυτικό μέλος των TripNote, ο οποίος και παρέμεινε στη σκηνή με τη μπάντα μέχρι το τέλος της εμφάνισης. Το show έκλεισε με τα "Let Me In" και "The Roof"με τον πλέον συγκινητικό τρόπο.

Το βράδυ της 20ης Μαΐου ήταν ένα αδιαμφισβήτητο trip down to memory lane. Το παρεΐστικο κλίμα σίγουρα βοήθησε τις μπάντες να αποβάλουν όποιο άγχος είχαν κι απλά να διασκεδάσουν και πάνω και κάτω από τη σκηνή. Κι αν αυτό ήταν το τζέρτζελο πάρτυ για τα 10 χρόνια των TripNote, ήδη ανυπομονώ για το χαμό στην επόμενη επέτειο. 

All pictures courtesy of Dearohwell photography












































Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment