Live Coverage || Wreckin', Detestment, Mothership Mercury @ Temple, 22/04/2023

Το Σάββατο 22 Απριλίου οι Wreckin' έπαιξαν την πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα, μαζί με τους Detestment και Mothership Mercury. Δυστυχώς, και με άλλες 4 συναυλίες την ίδια μέρα, η προσέλευση του κόσμου ήταν χαμηλή, αλλά το γεγονός αυτό δεν πτόησε τα σχήματα και όσους τελικά παρευρέθηκαν στο Temple από νωρίς.

Λίγο μετά τις 21:30 πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Mothership Mercury. Το instrumental post metal τρίο μπορεί να μετρά λίγες εμφανίσεις αλλά, αποτελούμενο από παλιούς γνωστούς βαβουρατζήδες της DIY σκηνής, ξεκίνησε χωρίς πολλά-πολλά και δυναμικά, καταφέρνοντας να εντυπωσιάσει από την αρχή. Οι Mothership, που έχουν ένα EP στο ενεργητικό τους, αντλούν επιρροές από τον ακραίο ήχο, ενώ από τη μουσική τους, η οποία ζωντανά χαρακτηρίζεται από όγκο, δε λείπουν κάποια γνώριμα blackened περάσματα. Η τριάδα παρουσίασε τα κομμάτια της για περίπου 35', κερδίζοντας θετικές εντυπώσεις παρά την ανομοιομορφία τους με τα άλλα δύο σχήματα.

Επόμενοι στη σκηνή οι πιο νέοι Detestment. Το beatdown hardcore σχήμα επαήλθε στην ενεργό δράση μόλις πριν κάποιους μήνες αλλά έχει ήδη πιστό κοινό, που από τις πρώτες νότες ξεκίνησε το crowdkilling χορό. Παρότι το σετ τους ήταν σύντομο, ό,τι έλειπε από διάρκεια στα κομμάτια αναπληρώθηκε αρκούντως από ένταση. H μισάωρη σχεδον εμφάνιση, κατά τη διάρκεια της οποίας είδαμε και μέλη από το αδερφικό project των Malignant να μοιράζονται το μικρόφωνο, έκλεισε με τα singles "Maltreat" και "Turmoil".

Οι Wreckin' ήταν οι headliners της βραδιάς. Το κουαρτέτο κυκλοφόρησε πέρυσι την πρώτη του δουλειά, το EP "Omega", το οποίο και θα μας παρουσίαζαν ζωντανά. Κι ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Οι συνθέσεις τους είναι τόσο καλογραμμένες που, ακόμα κι όταν η μπάντα δεν έχει τη δυνατότητα να προβάρει συστηματικά, αποδίδονται live με την ακρίβεια και ποιότητα της ηχογράφησης. Οι Wreckin' στη σκηνή είναι αεικίνητοι, με τον κιθαρίστα και το μπασίστα να κοπανιούνται σε κάθε ευκαιρία, ενώ ο ντράμερ έσταζε πάνω στα τύμπανα, συμμετέχοντας παράλληλα στο μπάχαλο. Ομολογώ ωστόσο ότι ήμουν αρκετά περίεργη να ξαναδώ στη σκηνή τον τραγουδιστή (τον οποίο ενδεχομένως κάποιοι παλιότεροι να γνωρίζουν ως τον frontman των Voldera Cult) μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Χωρίς να γνωρίζω αν έχει ασχοληθεί με κάποιο άλλο σχήμα στο ενδιάμεσο, ο Alex παραμένει όσο συνεπής κι εκφραστικός θυμάμαι, σίγουρα προσθέτοντας αρκετούς πόντους στο τελικό αποτέλεσμα. 

Η παρθενική εμφάνιση των Wreckin' ήταν αρκετά επιτυχημένη. Το σχήμα έδωσε ένα πολυ δυναμικό show, δίχως να νοιάζεται αν έχει 30 ή 300 άτομα από κάτω. Σίγουρα περιμένω να τους ξαναδώ στο μέλλον, ιδανικά και με μια νέα δισκογραφική δουλειά.

All pictures courtesy of Dearohwell photography

































Share on Google Plus

0 σχόλια :

Post a Comment